Begraven


Een uitvaart regelen

De wensen van de overledene behoren het uitgangspunt te zijn voor het regelen van de uitvaart. Om de begrafenis goed te laten verlopen, kunt u een begrafenisondernemer inschakelen. Een begrafenisondernemer kan alles verzorgen wat er zoal geregeld moet worden.

De begrafenisondernemer zorgt voor de aangifte bij de Burgerlijke Stand, het verzenden van de kennisgevingen, het plaatsen van een rouwadvertentie, het bespreken van de kapel voor een afscheidsdienst (dit is een kerkelijke plechtigheid), voor het vervoer naar begraafplaats Zijlpoort en de begrafenis.

De plechtigheid in de kapel

Een afscheidsdienst, die kan plaats vinden in de Petruskapel op de begraafplaats, dient een kerkelijke plechtigheid te zijn. U kunt de plechtigheid invullen in overleg met een RK voorganger.

De begrafenis

Bij de begrafenis kan de kist worden gedragen of naar het graf worden gereden (dit in overleg met uw begrafenisondernemer). Bij het graf aangekomen kunt u de kist laten dalen of op het graf laten staan. Ook op andere punten zijn er vaak keuzemogelijkheden. Neem daarom gerust contact op met de beheerder van de begraafplaats.